Netværk om boligen

Vi bruger omtrent 60% af vores liv i hjemmet. Vi er her når vi sover, vi er her når vi arbejder, vi er her når vi spiser og vi er her når vi lever. Det er samlingspunktet for livet og næsten alt det vi foretager os som mennesker. Derfor er boligen også blevet den største hobby på tværs af mange mennesker og en ting, som vi går op i på kryds og tværs. Det kan være alt fra valget af møbler og til måden vi indretter vores hjem på, hvordan vi socialiserer med hinanden eller hvor mange af vores aktiviteter, som vi placerer inden for hjemmets 4 vægge.

Dette netværk omkring boligen er umiddelbart inddelt i flere grupper. Der er dem af os, som går op i møbler og indretning. En stor del af møbler, er designet, hvilket er et interesseområde, som vi har til fælles med design-netværket. Derudover så er der dem af os, som filosoferer omkring livet og hvordan det leves gennem boligen, uden for boligen og på andre måder. Sidst, så er der os som funderer over hvad en bolig egentlig er sådan helt essentielt. Der findes mange folk og folkefærd på tværs af jordkloden som bor på andre måder, end vi er vant til her i Danmark. En bolig behøver ikke være en klassisk villa med 4 vægge og 1 tag.

Er du interesseret i at dykke ned i nogle af disse emner, så kan du finde et godt overblik herunder, hvor der bliver skrevet omkring boligen fra mange forskellige perspektiver. Har du selv nogle holdninger eller informationer, som du ønsker at bidrage med til fællesskabet, så er du mere end velkommen. Vi går ind for en åben debat, hvor alle skal blive hørt og hvor der bliver lagt en lige vægt på både positive og negative holdninger. Det handler ikke nødvendigvis om at vi finder frem til et entydigt svar, men i større stil om, at vi får sat gang i nogle interessante og stimulerende diskussioner, som vi allesammen kan deltage i.

Emner

Mobil bolig

Det mobile hjem

En bolig behøver ikke nødvendigvis være et hus, en villa eller en lejlighed. Der er mange måder, som man kan bo på og måden af leve på bliver udforsket på livet løs rundt omkring i verden. Her i Danmark er det mest traditionelt at leve i et normalt hus, en lejlighed eller noget som minder om det. Men der findes også folk som eksempelvis bor i kolonihavehuse, helårs sommerhuse eller campingvogne. Fordelen ved en campingvogn er, at du ikke er låst til én placering, men at du kan bevæge dig rundt som du lyster det, hvis blot der er fyldt benzin på motoren. Både nomader og sigøjnere er kendt for at anvende campingvogne eller varevogne som boliger, da de ikke ønsker at slå sig fast på ét sted til at leve på. Hvis de kan se en fordel i at bo et andet sted, så kan de simpelthen bare rive teltpælene op og køre derhen. Det er en tendens som stammer helt tilbage fra de tidligere menneskealdre, hvor man bosatte sig i ét område indtil ressourcerne var opbrugt og derefter travede man videre til man fandt et bedre sted med mere føde.

Campingvogne er dog ikke den eneste måde, som man kan leve lidt mere utraditionelt på. Man kan eksempelvis også bo på en husbåd, som enten kan være fasttømret i eksempelvis en by eller løsrevet på en måde, hvor man kan sejle rundt med den. Forskellen mellem de to valg minder lidt om valget mellem en campingvogn og et sommerhus. Det som motiverer til det ene fremfor det andet, er hvorvidt man gerne vil have fleksibiliteten til at kunne bo et andet sted. En af årsagerne kunne være, at man gerne vil længere sydpå, når det bliver koldere og det er faktisk netop en årsag, som der er mange der bruger i deres valg af bolig.

Gå til netværk omkring det mobile hjem

Indretning af boligen

En bolig kan blive indrettet på mange måder og med mange forskellige udgangspunkter. Der er nogen som lægger vægt på at det skal være et praktisk hjem, hvor der som udgangspunkt er få og billige møbler. Andre går mere op i indretningen og sammensætter deres valg af møbler ud fra forskellige udgangspunkter. Det kan være, at det skal være møbler fra nogle specielle designere, unikke brands eller favorable materialer. Det er ikke så vigtigt hvad præcis motivationen er, men i større stil, at der er forskellige motivation mellem forskellige mennesker.

Gå til Netværk omkring indretning af boligen

Fantastisk stue i et hjem i en bolig

Boligens design

Der er mange aspekter som indgår i boligens design og nogle af dem er arkitekturen, typen af bolig, boligens rumfordeling og boligens funktion. Som udgangspunkt tænker du måske, at en bolig altid har den funktion, at man skal bo i den, men det er faktisk ikke helt tilfældet. Derudover kan boligens design bære præg af mange forskellige arkitekturtyper og rumfordelinger, da det er elementer som tager hensyn til både arkitektens valg og køberens ønsker. Mange boliger er gået i arv og derfor er det ikke de nulevende beboere som har taget valgene til arkitekturen, men derimod købt boligen på grund af valg som er lavet tidligere.

Gå til Netværk omkring boligens design

Her i netværk omkring boligen ligger alt vores fokus på boligen, hjemmet og de mange ting som foregår inden for hjemmets vægge. Det er familiens hjemsted og noget som er ligeså unikt til hver af os, som et snefnug. Dette netværk er kun lige startet, men vil fortsætte med at vokse henover tiden, så du kan roligt følge med.